Jubileum

2018.02.15. 13:00

Ötvenéves a nagykanizsai úttörőház

Kiállítással és visszaemlékezéssel egybekötött ünnepséget szerveznek április 20-án a volt úttörőház megnyitásának 50. évfordulójára.

Pásztor András

Mint az Büki Pálné, az egykori intézmény egyik igazgatója, a rendezvény szervezője elmondta: a Fabik Károly Úttörőház 1968 áprilisában nyitotta meg kapuit, s egészen 1990-ig működött ifjúsági intézményként.

- Az úttörőház sikerének titka abban rejlett, hogy az ott dolgozó igazgatók és pedagógusok nem politikai „sasfészket” csináltak az intézményből, sokkal inkább egyfajta „gyerekparadicsomot” hoztak létre – mondta Büki Pálné, aki hozzátette: az intézmény országos hírnévre tett szert, hiszen olyan, a fiatalokat érdeklő szakkörök működtek, mint a gokartszakkör, a kerámiaszakkör, de csillagvizsgáló és haditechnikai park is helyet kapott az intézmény területén.

Az április 20-ra tervezett jubileumi ünnepségre a szervezők nemcsak az intézmény egykori dolgozóit, szakkörvezetőit várják, hanem mindazokat, akiknek kedves emlékeik vannak a házról. A szervezők a tárgyi emlékeket is várják, hiszen kiállítást is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában