Balázs-nap

2018.02.04. 10:11

Dupla ünnepnek örültek a dalostalálkozó fellépői Zalaszentbalázson

Balázs-napi dalostalálkozót rendezett szombat délután az idén 20 éves Zalaszentbalázsi Népdalkör.

Horváth-Balogh Attila

Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke köszöntötte Beke Miklósnét (jobbra tőle) és a tagokat Fotó: Gergely Szilárd

Évek óta hagyomány,  hogy Balázs-napon a dél-zalai településen (mely a templom védőszentjéről, Szent Balázsról kapta a nevét) dalostalálkozót rendez a Zalaszentbalázsi Népdalkör. Nem volt ez másként szombaton sem, de az esemény ezúttal a népdalkör fennállásának, pontosabban ismételt megalakulásának (ugyanis a jogelőd művészeti közösség 40 évvel ezelőtt jött létre, ám a Zalaszentbalázsi Népdalkört több évnyi kihagyás után újjá kellett szervezni) 20. évfordulója megünneplése jegyében telt.

Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke köszöntötte Beke Miklósnét (jobbra tőle) és a tagokat Fotó: Gergely Szilárd

Az évfordulós szerveződés tagjait és vezetőjét, Beke Miklósnét a rendezvényen Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd Molnár Mihály, a  20 évvel ezelőtt a település élén álló volt polgármester felidézte az újjáalakulás körülményeit. A házigazdák mellett a dalos találkozón fellépett a somogyi Szentbalázs, Zalaszentbalázs testvértelepülésének művészeti csoportja, a Táskai Népdalkör, valamint a Csesztregi Férfikórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában