Vibráló színek

2018.01.23. 16:00

Varázslatos kiállítás nyílt Bakon és Zalaegerszegen

Két iskolai kiállítás is nyílt a napokban a magyar kultúra napja alkalmából.

Magyar Hajnalka

Kiss Ágnes Katinka egyik művével, a tárlat rendezése közben Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhelyi Lisztben Kiss Ágnes Katinka, a baki iskolában pedig Gombos Zsófia mutatja be műveit.

Gombos Zsófia (jobbról) és Nagy Szilvia a baki tárlatnyitón
Fotó: Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola

Kiss Ágnes Katinka képzőművész Állati című kiállításán valóságos és fantázialények népesítik be a vásznakat, a tőle megszokott expresszív színgazdagsággal. A kedden megnyílt tárlatot Monok Balázs művésztanár ajánlotta a diákok figyelmébe.

Kiss Ágnes Katinka egyik művével, a tárlat rendezése közben Fotó: Pezzetta Umberto

Gombos Zsófia képzőművész retrospektív bemutatkozása a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola galériájában látható. Gombos Zsófia 2001-ben végzett a baki általános iskolában, majd tanulmányait a Csány László Szakközépiskolában és az Ady Endre Művészeti Gimnáziumban kirakatrendező-dekoratőr szakán folytatta. Művésztanári végzettségét Kaposváron és Szombathelyen szerezte.

Fotó: Pezzetta Umberto

Jelenleg az Ady iskola pedagógusa, és a művészeti alapképzés kihelyezett tagozata vezetőjeként foglalkozásokat tart egykori általános iskolája tanulóinak is. A kiállítás retrospektív, tehát bemutatja Gombos Zsófia pályafutását a kezdeti rajzos próbálkozásoktól az érett művészi festményekig, alkotásra inspirálva ezzel diákjait.

Fotó: Pezzetta Umberto

A megnyitón a művészt egykori osztályfőnöke, Reizer Ferencné, és adys rajztanára, jelenlegi kollégája, Nagy Szilvia méltatta. A kiállítás február közepéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában