Seuso-kincs

2017.12.18. 08:17

Húszezer látogatót vonzott a Seuso-kiállítás

Vasárnap este, nem sokkal a 20 ezredik látogató köszöntése után bezárt a zalaegerszegi Seuso-kiállítás.

Magyar Hajnalka

Eke István régész humoros tárlatzárójának egy pillanata-Fotó: Gallai András

A Göcseji Múzeum közel három héten át adott otthont a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállításának, bemutatva a római császárkor késői szakaszából ránk maradt páratlan ezüstkincset.

A vasárnap esti zárás előtt egy órával érkezett a tárlat húszezredik látogatója, a Zrínyi-gimnázium diákja, Tóth Gabriella, aki barátjával, Borsos Bálinttal tekintette meg a tárlatot.

Eke István régész humoros tárlatzárójának egy pillanata-Fotó: Gallai András

Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos egyaránt köszönetet mondott a múzeum minden dolgozójának a helytállásért, s örömmel nyugtázta a kiállítás kiemelkedő látogatottságát. Kaján Imre múzeumigazgató külön hangsúlyozta, hogy 117 iskolai csoportban mintegy 4 ezer diák ugyancsak látta a kiállítást.

Vigh László kézfogással köszönti a húszezredik látogatót, Tóth Gabriellát és barátját, Borsos Bálintot. Jobbról Balaicz Zoltán, balról Kaján Imre-Fotó: Gallai András

Zárásként Eke István, a Göcseji Múzeum régésze Seuso szellemét megidézve, tógában kalauzolta az utolsó látogatókat a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában