Romberg-est

2017.11.10. 07:00

Romberg mementója előtt tisztelegtek

Zenés, nosztalgikus esttel zárult csütörtökön a néhai világhírű zeneszerző, Sigmund Romberg tiszteletére rendezett emlékév a Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában.

Szabó Zsófia

A képen az Orff Ütőegyüttes, akiket Bücs Angéla készített fel Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a dél-zalai városban százharminc évvel ezelőtt született zeneszerző életútjáról Kocsis Katalin zenekutató mesélt érdekességeket. Azt mondta: Romberget a musical atyjának is nevezik az Egyesült Államokban, ahol ismertté vált. Sikereit a kutató szerint elsősorban annak köszönheti, hogy az európai indíttatását, neveltetését vitte magával az USA-ba.

Baráth Zoltán, az intézmény igazgatója pedig azt mondta: Magyarországon keveset hallani Rombergről, ám a az egész világon ismert „jazz bibliában” két műve is szerepel.

A képen az Orff Ütőegyüttes, akiket Bücs Angéla készített fel Fotó: Szakony Attila

Az esten a muzsika nyelvén is betekinthetett a közönség a zeneszerző, producer, dalszövegíró munkásságába.

Szerzeményeiből Baráth Yvette magánének tanár, Simó Márta zongoratanár, korrepetítor kíséretében, az Orff ütőegyüttes és az iskola vonósnégyese adott ízelítőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában