Bábszínház

2017.11.14. 12:47

Koncertszínházi előadással készül a karácsonyra a Griff

Télen telelek címmel karácsonyra hangoló koncertszínházi összeállítással köszönti a közelgő téli ünnepkört a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

Magyar Hajnalka

Az előtérben Szűcs István, Bartal Kiss Rita és Takács Dániel

Fotó: Pezzetta Umberto

A produkcióról kedden tartottak sajtótájékoztatót.

Mint Szűcs István direktor elmondta, a premiert rendhagyó módon Zalalövőn tartják november 21-én, kedden 11 órakor. Már a főpróba is ott zajlik, így három napra a zalalövői művelődési házba költözik a társulat. Zalaegerszegen december 9-én, szombaton, a Hevesi-színház színpadán mutatkozik be a produkció, ezt követően azonban az Ady-mozi 400 fős nézőtere előtt tartják meg a bérletes előadásokat. Addigra több vidéki helyszínt bejár az előadás, Lentitől Zalaszentbalázson át Keszthelyig számos települést érintve.

Az előtérben Szűcs István, Bartal Kiss Rita és Takács Dániel
Fotós: Pezzetta Umberto

A rendező, Bartal Kiss Rita hozzátette, a produkciót kortárs magyar írók, költők, zeneszerzők műveiből gyúrták össze színes, érzelemgazdag élménnyé Szabó Attila dramaturg és Takács Dániel zenei vezető tevékeny közreműködésével. Rajtuk kívül szerzőként még Kiss Ottó, Kukorelly Endre, Máté Ági, Tóth Krisztina és Varró Dani erősíti a költői, valamint Ágoston Béla, Kiss Erzsi és Rab Viki a zenei vonulatot. A koncertszínházi előadásban szerepet kap a karácsonyt övező áhitat épp úgy, mint a készülődés, ajándékvásárlás felfokozott pezsgése és a várakozás izgalma, amit a együttlét öröme koronáz meg.

A produkció szereplői, jobb szélen bőgővel Üveges Anita
Fotós: Pezzetta Umberto

A produkcióban kidomborodik a társulat muzikalitása, amit a vendégként közreműködő Takács Dániel zenei vezető is kiemelt. Hangsúlyozta, a Griff egyike azon kevés számú bábszínháznak, amely komplett zenekarral képes kiállni. Arról nem is szólva, hogy a színészek ezen túl énekelnek és játszanak is.

S hogy kik ők? Báthory Szolnok Ágnes, Berta Csongor, Nagy Csaba, Ricz Ármin, Szilinyi Arnold és Üveges Anita mellé Jurina Beátát hívták vendégként a csapatba, hogy a Horváth Mari által tervezett díszletben és jelmezekben, Fejes Kitty koreográfiájára a közönség elé varázsolják a karácsonyvárás csodáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában