Zene világnapja

2017.10.10. 12:30

Rendhagyó énekórát tartottak Lentiben

LENTI Rendhagyó énekórával ünnepelték nemrég a zene világnapját az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Korosa Titanilla

A zenének nyílt meg az iskola aulája, ahol a hallgatóságot is bevonva a programba a művészeti iskola növendékei adtak műsort a közönségnek. A hangszeres produkciók mellett népdal előadásnak is tapsolhatott a publikum.

– A rendezvényen iskolánk 375 tanulója közelebbről is megismerkedhetett a zenével, műfajokkal, korokkal – mondta Farkas Katalin, az iskola új, megbízott igazgatója, aki az intézményt érintő változásokról, fejlesztésekről is beszélt. Elmondta, hogy feladatának tekinti az iskola belső struktúrájának újragondolását.

Fotó: A szerző

– Az intézmény több évtizedes hagyományait áttekintve úgy gondolom, hogy szükség van a mai kornak és a szülői igényeknek megfelelően formálni az eddigi tevékenységeket – magyarázta Farkas Katalin. – Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra ettől a tanévtől. Nemcsak a nehezen tanulókat kell megsegíteni, hanem a tehetséges diákokat is hozzásegíteni, hogy előbbre juthassanak, illetve a tehetségüknek megfelelő kiemelt gondozásban részesüljenek. Fontosnak tartom emellett, hogy áttekintsük az iskola alapdokumentumait, ez folyamatban van, illetve súlypontozni kell a magasabb óraszámú tantárgyak esetében a gyerekek érdeklődését és a szülői igényeket is. Úgy kell alakítanunk az iskola felkészítő rendszerét, hogy a változó munkaerő-piaci igényekre tudjuk ráhangolni a gyerekeket. Ehhez szükséges az is, hogy a diákok megismerjék a város és a környék intézményeit, cégeit. E célból egész napos pályaválasztási programot szervezünk novemberben – mondta. Emellett hozzátette, hogy több fejlesztés is történt az iskolában, több termet kifestettek, megújultak a mosdók és a rossz állapotú ajtókat is lecserélik. Az iskola hátsó bejáratánál parkolórészt alakítottak ki és lezárták a gyermekek elől. Tavasszal pedig a bejárat előtti útszakasz és a járda burkolatát szeretnék megújítani az önkormányzat segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában