Művészet

2017.10.20. 08:00

Idén az őszt választották a rezi művésztelep ihlető témájának

Az alkotótáborban készült művekből november közepéig látható tárlat nyílt a turistaházban.

Keszey Ágnes

Fotó: Illésné Major Julianna

Korábbi évek hagyományát, a rezi művésztelepet az elmúlt évben elevenítették fel Szent Lukácsról, a falu védőszentjéről elnevezve. Az idei, öt napos esemény múlt héten hétfőn kezdődött.

- A környékről és hazánk távolabbi pontjáról is jöttek alkotók: Biszák László Szekszárdról, Kovács Sándor Gönyűről, Lichtenwaller Zoltán Garaboncról, Illés Major Julianna és Major Lajos Vonyarcvashegyről, Agárdi Olivér Attila Keszthelyről, Takács-Szencz Lívia és Takács Ferdinánd Cserszegtomajról – tájékoztatott Tafota Istvánné szervező, aki alkotóként is bekapcsolódott a II. Szent Lukács Művésztelep munkájába.

Az alkotókat és a vendégeket Cserép Gábor polgármester köszöntötte, a kiállítást Szalontai István káplán nyitotta meg

Az idei telep témája az ősz volt, melyhez remek inspirációt adott a varázslatos rezi október. Az alkotásokon változatos formákat öltött a téma feldolgozása, főként falurészletek és a helyi növényvilág jelenik meg őszi mivoltában a képeken.

Fotó: Illésné Major Julianna

A művésztelep záró kiállítását pénteken nyitották meg a Laky Demeter Turistaházban nagyszámú érdeklődő körében. Az ünnepség egyben a művészeti ágak találkozója is volt, trombitajátékával Nagy Dóra, szavalatával Horváth Péter színesítette az összejövetelt.

Fotó: Illésné Major Julianna

A tárlat november közepéig lesz látható.

Fotó: Illésné Major Julianna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában