Térségi feladatot lát el Vas és Veszprém vármegyét is érintve

2024.07.01. 17:30

Új esetkocsit állítottak szolgálatba Zalaszentgróton

Semmelweis-napi ünnepség keretében adták át a Zalaszentgróti Mentőállomás új esetkocsiját július elsején, hétfőn. Az eddigi mentőgépkocsis szolgálat emelt szintű mentőegységgé lépett elő ezáltal, amely a nap 24 órájában, a hét minden napján látja el feladatait a térségben.

Antal Lívia

Új esetkocsit kapott a Zalaszentgróti Mentőállomás. A képen balról Nagy Bálint, Baracskai József, dr. Haness János és Süle-Vincze Luca

Fotó: Antal Lívia

Most kaptak lehetőséget arra, hogy megyei átcsoportosítással elindíthatják az esetkocsit, mondta el érdeklődésünkre Süle-Vincze Luca Zala vármegyei vezető mentőtiszt. Ez egy legmagasabb szintű mentőegység, amely a helyszíni földi mentésben elérhető, és amelyen orvos és mentőtiszt teljesít szolgálatot. Mivel sem Sümeg, sem Vasvár nem rendelkezik ilyen korszerű mentőautóval, így a zalaszentgróti esetkocsi Vas és Veszprém vármegye több településén is segítséget jelent.

- Rendkívüli esemény ez a mai nap, hiszen az új esetkocsival a térség lakosságának biztonsága növekszik - hangsúlyozta köszöntőjében dr. Haness János. Az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója Semmelweis Ignác, az anyák megmentője életútját méltatva azt mondta, hogy ezen a napon bajtársaikat és valamennyi egészségügyi dolgozót ünneplik, akik az elmúlt egy évben a világ egyik legismertebb orvosa szellemiségében látták el feladataikat a betegek érdekében.

Régi vágy teljesült azáltal, hogy a mentőállomás felújítása után a szintén régóta várt esetkocsi is megérkezhetett Zalaszentgrótra, amely a város és térsége egészségügyi biztonságát fogja szolgálni, emelte ki Baracskai József polgármester.

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, közlekedési államtitkár is örömének adott hangot, hogy a 24 órás esetkocsi üzembe állhatott Zalaszentgróton. Köszönetét fejezte ki a mentőállomás dolgozóinak, hogy hivatástudattal és eltökéltséggel végzik munkájukat nap mint nap.

Az ünnepségen dr. Haness János, valamint Rezes Dávid, a Zalaszentgróti Mentőállomás vezetője virágcsokorral köszöntötte Süle-Vincze Lucát abból az alkalomból, hogy nyolc éve, 2016. július elsejétől áll látja feladatát vezető mentőtisztként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában