Emléktábla-avatás és megemlékezés

2024.07.03. 19:15

Ruszt Józsefre emlékeznek csütörtökön a születési évfordulóján

Utolsó lakhelyén, a zalaegerszegi Dél hercegnője társasház (Kossuth u. 61.-63.) előtt emlékeznek tisztelői Ruszt József Kossuth-díjas, Jászai-díjas színházi rendezőre július 4-én, csütörtökön 17 órakor.

Arany Horváth Zsuzsa

Ruszt József

Fotó: ZH

Ruszt József, a Hevesi Sándor Színház alapítója 1937-ben ezen a napon született Isaszegen, 2005-ben hunyt el Zalaegerszegen. Élete utolsó éveiben a Dél hercegnője társasház egyik lakásában élt, 2004-ben Az ember tragédiáját újra megrendezte a zalaegerszegi színházban, amely szintén az ő színre állításában ezzel a darabbal nyitotta meg kapuit 1983-ban. 

Verebes István mond majd beszédet
Fotó: ZH

A Dél hercegnője ház homlokzatán 2006-ban helyezték el a Béres János szobrászművész által alkotott emléktábláját. A társasház, a Színházbarát Kör és a zalaegerszegi polgármesteri hivatal humánigazgatási csoportja szervezésében megvalósuló csütörtöki emlékezésen e tábla előtt mond beszédet Verebes István Jászai-díjas író, rendező. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában