Két településrész találkozásánál újult meg

2024.07.08. 14:00

Járdafelújítás a Göcseji úti társasházaknál Zalaegerszegen

Az arányos városfejlesztés jegyében 12,8 millió forintból megújult a Göcseji út 57-63. számú társasházi tömb előtti járda, aminek részleteiről hétfőn számolt be Szilasi Gábor és Bognár Ákos településrészi önkormányzati képviselő. A járda fejújítását a SPRINT Kft. végezte, a munkálatokat májusban kezdték.

Mozsár Eszter

Szilasi Gábor, Szabó János közútkezelő referens és Bognár Ákos a járdafelújítás részleteit ismertető sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt évben több lakó jelezte a járda állapotát a képviselőknek, a teljes felújításra idén állt rendelkezésre forrás. A fejlesztés során 140 méter hosszúságban 1,9 méter széles, valamint négy szakaszban összesen 17 méter hosszúságban 1,4 méter széles járdát újítottak meg. Ezenkívül a hat bejáratnál 20 méter szakaszt modernizálnak. 

A balesetveszélyessé vált járdaszakasz 140 méter hosszan újult meg
Fotó: Pezzetta Umberto

A járda a közmű-rekonstrukciók miatt megsüllyedt, valamint a korábban telepített nyírfák gyökerei miatt egyenetlenné, botlásveszélyessé vált, így a fákat eltávolították. A bontási munkákat követően 63 méter hosszan az utat és a járdát határoló szegélyeket lecserélték, valamint a teljes járdaszakaszon 264 méter hosszan kerti szegélyt helyeztek el.

A lezúduló csapadék is gondot okozott 

Bognár Ákos elmondta, az időjárási viszontagságok miatt a csapadékvíz-elvezetést a lehetőségekhez mérten mindig prioritásként kezelik, így tették a mostani felújításnál is. Bővítették a csapadékvíz-elvezető csatornák befogadó képességét, s újakra cserélték a fedlapokat. Szilasi Gábor hozzátette, ebben a körzetben sok nyugdíjas és család él. Időszerű volt a nagyon rossz állapotú járda felújítása. A munkálatok végén a környezetet is rendbe tették. A munkálatok kezdetéről korábban itt számoltunk be. 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában