A zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthona javára fognak össze

2024.07.02. 16:55

AquaCity jótékonysági nap 22. alkalommal

Idén augusztus 17-én, szombaton 22. alkalommal tartják meg a jótékonysági családi napot a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban. A rendezvény bevételéből a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezet fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthonának belső felújítását kívánják támogatni, hangzott el kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Antal Lívia

Sajtótájékoztató az augusztus 17-i AquaCity jótékonysági napról (b-j): Böcskey Zsolt, Vigh László, Somogyi Emőke, Németh Ágnes, Balaicz Zoltán és Németh András

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester, alátámasztva azzal, hogy az önkormányzat 2002-ben szervezte meg először a jótékonysági családi napot az AquaCityben. A vízicsúszda- és élményparkot abban az évben adták át.

– Nem gondoltuk, hogy ebből hagyomány lesz. De már első alkalmat is nagy érdeklődés kísérte a főzőcsapatok, a támogató cégek, valamint a fürdőbe látogatók részéről, ami azóta csak növekedett – idézte fel a polgármester.

Segíteni kívánnak az otthon belső felújításában

Az elmúlt 22 évben sokféle célt támogattak, a kórházat, az egészségügyi és szociális alapellátást, a nevelési intézményeket és a sportot érintve. Balaicz Zoltán kiemelte, idén a zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthonának fognak gyűjteni. Segíteni kívánnak a nehéz élethelyzetben lévő családokat befogadó otthon belső felújításában, amit a fenntartó önerőből nem tud megvalósítani.

Vigh László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a jótékonysági nap sikeréhez mindenki hozzájárul. A cégek támogatásukkal, a fürdőzők a belépőjegy árával, a főzőcsapatok, amelyek a hozzávalókat is beszerzik, az ételek árusításából származó bevétellel.

Az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark pedig ismét örömmel ad helyet a jótékonysági családi napnak. Ezt Böcskey Zsolt, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatója mondta. Hozzátette, jó időre számítanak, de a biztonság kedvéért esőnapot tűztek ki augusztus 18-ára.

Kifestenék a szobákat, és új bútorokkal rendeznék be

A sajtótájékoztatón Németh Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Vezetőségének elnöke köszönetét fejezte ki, hogy az idei jótékonysági akciónak szervezetük a kedvezményezettje. A rendezvényre, ahogy korábban, úgy most is főzőcsapattal érkeznek.

A Családok Átmeneti Otthonában 40-en élnek, 14 felnőtt és 26 gyermek. Szeretnének számukra jobb körülményeket biztosítani. Somogyi Emőke intézményvezető elmondta, hogy a bevételből felújítanák a 12 lakószobát, valamint új bútorokat, ágyakat, szekrényeket és hűtőket szereznének be.

A sajtótájékoztatón Németh András, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezetének igazgatóhelyettese is részt vett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában