A szakma népszerűsítése a cél

2024.06.20. 18:00

Zalai építészek munkássága

Saját szakmájukat szeretnék az emberekhez közelebb hozni, így a Zala vármegyében aktívan is tevékenykedő építészek többségét és az általuk tervezett ingatlanokat vonultatja fel a Magyar Építész Kamara által támogatott könyv. A színes albumot csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőnek Zalaegerszegen, a kamarák házában.

Mozsár Eszter

A kiadvány szerkesztői a sajtótájékoztatón: elől Darabos Géza elnökségi tag, Kustányné László Noémi titkár, Orbán Ildikó műszaki szerkesztő és tervező, Büki Andrea titkársági vezető. Hátsó sorban Schifter Gergely elnökségi tag, Agg Ferenc alelnök és Bertók Sándor elnök.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt 23 esztendő impozáns épületeit, a szakma progresszív időszakát láthatjuk a Zalai építészek munkássága 2000-2023 című, kétszáz oldalas kötetben, aminek elején a zalai nívódíjas épületek kaptak helyet. A folytatásban összesen 65 zalai építész munkái és rövid szakmai életútjuk látható. Ők önként vállalták a közreműködést.

A hiánypótló, az épített környezet értékeit feldolgozó könyv négyszáz példányban jelent meg. A tagokon kívül mindazoknak szeretnék eljuttatni, akik támogatni és népszerűsíteni kívánják a szakmát, fogalmazott Bertók Sándor, a Zala Vármegyei Építész Kamara elnöke.

- Az építészetet mint alkalmazott művészetet meghatározza korunk és társadalmunk. Megítélni pedig a jövő generációi fogják, s ők választják ki a megőrizni kívánt irányzatot – folytatta Agg Ferenc alelnök. - Ez a 23 év tulajdonképpen az aktív életünk fele, így munkásságunkat összefoglalni nehéz, ám jóleső feladat volt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a tervek szerint a teljes anyagot augusztus végén tabló kiállítás formájában kívánják a közönség elé tárni Zalaegerszegen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában