Kihívások: új járdaszakasz építésére is pályáznak

2024.06.23. 10:30

Változatos programok a zalaszentbalázsi falunapon – fotógaléria és videó

Zalaszentbalázson az önkormányzat szervezésében falunapot tartottak a sportpályán. A szervezők a programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály jól érezhesse magát, így a habpartitól a retro táncdalfesztiválig széles skálán mozgott a kínálat.

Benedek Bálint

A Petőfi-iskola diákjai lendületes táncos produkcióval szórakoztatták a közönséget

Fotó: Szakony Attila

– Külön öröm, hogy a Petőfi-iskola gyermekeit ismét láthatjuk a színpadon – mondta Hencsei Margit polgármester. – A színjátszástól a néptáncig sok mindennel készültek. A gyerekeknek itt van az elmaradhatatlan légvár-óriáscsúszda, pónilovaglás, csillámtetkó. Közben a pálya szélére kitelepültek a konyhánk dolgozói, akik kondérokban főzik vendégeink részére a vacsorát.

A településvezető a Zalaszentbalázs előtt álló kihívásokról is szólt. Elmondta: a június első napjaiban hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék sajnos ismét károkat okozott. A víz utat bontott meg, útpadkát mosott el. A lezúduló iszap több árkot feltelített. Így a kiömlő víz és iszap az alacsonyabban fekvő utcákban elöntötte a veteményeseket, veszélyeztette a lakóházakat. A helyreállítás költségeihez vis maior támogatási kérelmet nyújtottak be. Ezen kívül a Magyar falu program kiírására pályáztak járdafelújításra. A Kossuth utca déli végén még fel nem újított szakaszra 10 millió forintot szeretnének nyerni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában