A roma önkormányzati választásokról

2024.06.20. 18:30

Vajda László: A CIKÖSZ a vármegyében és országosan is sikeres volt

A Zala vármegyei roma önkormányzati választáson a Cigány Közösségek Szövetsége szerezte meg a roma területi képviselő-testületben mind a hét mandátumot. Az eredményt a megbízólevelek átvétele okán értékelte csütörtökön Vajda László, a Zala vármegyei Cigány Közösségek Szervezetének (CIKÖSZ) főkoordinátora.

Antal Lívia

A roma területi képviselő-testületbe mandátumot szerzők csütörtökön vették át megbízóleveleiket a vármegyeházán

Forrás: Megyeháza

Elmondta, hogy Zala vármegyében a CIKÖSZ 35 településen állított jelölteket, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) 4 településen. A választáson a CIKÖSZ 1897 szavazatot kapott. A héttagú testületbe Orsós Vendel, Bogdán Zoltán, Kopár Antal, Radnai Tamás, Bogdán Sándor, Lakatos Vilmos, illetve ő került be.

Az országos roma nemzetiségi önkormányzati választáson a CIKÖSZ a mandátumok többségét szerezte meg (35 fő). A Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) csupán 12 főt tudott delegálni az Országos Roma Önkormányzatba. Országos szinten a CIKÖSZ 75 800, az RPM 24 500 szavazatot kapott, mondta Vajda László, aki bekerült az Országos Roma Önkormányzat képviselő-testületébe. Kiemelte: a választáson bebizonyosodott, hogy a cigányságnak hiteles és szakmai alapokon nyugvó érdekképviseletre van szüksége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában