Bagolytúra Zalalövőn

2024.06.23. 16:41

Ügyességi játékok, logikai feladványok

Harmadik alkalommal rendezett bagolytúrát a Mi Kis Falunk, Irsapusztáért Egyesület. A Zalalövőhöz tartozó településrészről szombaton nyolc csapat vágott neki a mintegy hét kilométeres távnak, amely során hét állomáson vártak rájuk megoldandó feladatok.

Gyuricza Ferenc

Az egyik megoldandó feladatként Hadászi Máté (balról) és Hadászi Márk hurkapálcák segítségével építenek tornyot csavaranyákból. Mögöttük Hadásziné Kiss Petra és Kiss Vivien

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezek között ügyességi játékok, logikai feladványok, valamint kvízkérdések is szerepeltek, ez utóbbiak most történelmi ismereteket igényeltek. Emellett egy verset is kellett alkotniuk a résztvevőknek a túra alatt, amelyhez a szervezők egy kulcsszóhalmazt jelöltek ki, s abból minimum tíz kifejezésnek szerepelnie kellett a költeményben.

- A bagolytúra elsősorban a baráti közösségek megerősítéséről, a jó hangulatról szól – mondta Gálné Horváth Renáta, a szervező egyesület elnökségi tagja, a program egyik koordinátora. – Mi magunk, az irsapusztai közösség tagjai is számos alkalommal vettünk részt hasonló rendezvényen, hiszen ebben a térségben nagy hagyománya van a bagolytúráknak. Ezek során többször hangzott el felénk a kérdés: mi miért nem szervezünk egyet, így végül a korábbi elnökünk, Takács Lászlóné, illetve Nérer György javaslatára belevágtunk.

Gálné Horváth Renáta szerint miután Irsapusztát hatalmas erdőterületek veszik körül, így Zalának ez a térsége különösen alkalmas a túrára. Ha mindezt játékos feladatokkal kötik össze, azzal még jobban hozzá tudnak járulni az élményszerzéshez.

- Ezúttal Pusztaapáti felé jelöltük ki az útvonalat, mintegy hét kilométeres táv vár a résztvevőkre – tette hozzá Nérer György. – Az első csapat már délután öt órakor útnak indult, de így is bőven éjfél után érkeznek vissza a résztvevők a bázishelyünkre, az irsapusztai közösségi házhoz, ahol minden résztvevőt vendégül látunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában