A megválasztott polgármester szerint az összefogás meghozta az eredményét

2024.06.25. 14:30

Továbbra is védik a keszthelyi Festetics-kastélyt

Megvédik a Fidesztől a Festetics-kastélyt – így reagált dr. Tóth Gergely, Keszthely megválasztott polgármestere a nagyobbik kormánypárt lapunkban megjelent állításaira.

Péter B. Árpád

Dr. Tóth Gergely egy választási fórumon. Szerinte az összefogásnak, a helyi embereknek köszönhető a siker

Fotó: ZH

Az októberben hivatalba lépő városvezető kijelentette: „ahogy a kampányban ígértük, megválasztásunk után is meg fogjuk védeni a Fidesztől a Festetics-kastélyt, s nem hagyjuk, hogy a Balaton-parthoz hasonlóan privatizálják”.

Dr. Tóth Gergely emlékeztetett, a volt köztársasági elnök által is alkotmányellenesnek ítélt kastélyprivatizációs törvényt a választás másnapján elfogadták.

– Hogy ennek újra van egy tételes függeléke, ami az eredeti 12 helyett most 48 kastélyt sorol, s ebben a keszthelyi Festetics-kastély nem szerepel, az köszönhető a helyi összefogásnak, a keszthelyi embereknek. Megvédjük épített örökségünket, kultúránkat, a Balaton-partunkat – reagált a város megválasztott polgármestere Csótár András városi Fidesz-elnök nyilatkozatára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában