Szakmai ismereteket és felvételi pontokat szereztek

2024.06.20. 14:00

Széchenyi István Egyetem előkészítő képzésén 38-an vettek részt

A műszaki pályaorientáció elősegítését, s nem utolsósorban a felvételi pontbeszámítást szolgálta a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Park által szervezett egyetemi előkészítő képzés, amelyen négy helyi középiskolából vettek részt diákok. A sikeres vizsgát tevőknek csütörtökön adták át az okleveleket.

Antal Lívia

Fatér Kornél Szabolcs átveszi az oklevelet

Fotó: Antal Lívia

A kurzus során a diákok a Széchenyi István Egyetem duális képzéseibe, tanyanyagaiba kaptak betekintést, megismerve elvárásokat is, attól függően, hogy járműipari mérnök, gépész- vagy villamosmérnök szakon kívánnak továbbtanulni náluk. Erről Tóth-Pákozdi Renáta, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Park munkatársa beszélt. Elmondta, hogy a Kölcsey-és a Zrínyi-gimnáziumból, valamint a Ganz- és a Csány-technikumból érkeztek 10-12. évfolyamos diákok, összesen 38-an az egyetemi előkészítő képzésre.

Tóth-Pákozdi Renáta, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Park értékelte az előkészítő képzést
Fotó: Antal Lívia

Járműdiagnosztika, szenzor kalibráció, vezetéstámogató rendszerek, mérnöki alapismeretek témakörörökre épült a kurzus. A diákok szakmai ismereteket szerezhettek, amit minden egyes modul után számon kértek tőlük. Végül szakdolgozatot készítettek, amelyet szóban is prezentáltak. Minden részfeladatért pontokat, illetve pontértéket kaptak, ami beleszámít a felvételi pontszámításba.

Fatér Kornél Szabolcsot, a Csány László Technikum 11. évfolyamos tanulóját főként a pontszerzés motiválta az egyetemi előkészítő képzés elvégzésére. Mint mondta, továbbtanulását tekintve a szoftverfejlesztés érdekli leginkább, de a képzésen járműmérnöki szak is felkeltette kíváncsiságát.

A rendezvényen dr. Weltsch Zoltán, Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Park központvezetője is gratulált a fiataloknak a képzésen való teljesítményükért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában