Rangos nemzetközi kórusversenyen remekelt a Farkas Ferenc Énekegyüttes

2024.06.19. 19:00

Ezüst diploma és különdíj

A Farkas Ferenc Énekegyüttes szombaton a horvátországi "Zlatna Lipa Tuhlja" nemzetközi kórusversenyén szerepelt sikerrel. A 32 éves együttest ezüst diplomával, míg karvezetőjüket, Baráth Yvettet a legjobb karnagynak járó különdíjjal ismerték el.

Benedek Bálint

Nemzetközi mezőnyben a nehézségeik ellenére is ezüst diplomát szerzett a Farkas Ferenc Énekegyüttes a szintén díjazott Baráth Yvette irányításával

Fotó: ZH

A versenyt Tuheljske Toplice településen rendezték meg, amely nemcsak fürdővárosi hírneve, hanem közelsége miatt is ideális helyszínnek bizonyult. A megmérettetésen négy ország húsz énekkara szerepelt, mintegy ötszáz énekes részvételével. A napot a HRT Gyermekkarának nívós gála hangversenye zárta, mely emlékezetes pillanatokkal ajándékozta meg a résztvevőket. Az énekegyüttes éppen ezért bátran ajánlja valamennyi zalai énekkar figyelmébe.

– Az énekegyüttes fantasztikus időszakon van túl, mert a tavaszi koncertünk óta erre a versenyre készültünk – fogalmazott Baráth Yvette, a Farkas Ferenc Énekegyüttes karnagya, vezetője. – Mind a 13 tagunkat dicséret illeti, hiszen szorgalmasan a legnagyobb odaadással és alázattal gyakorolt. Olyannyira, hogy a versenyre szánt anyagot már fejből énekelhettük el. Pedig egy nem várt nehézség is hátráltatott bennünket, hiszen a zongora kísérőnk egy nappal a viadal előtt lebetegedett. Nem lehetett pótolni a munkáját, ezért a versenybizottságtól engedélyt kértünk, hogy egyáltalán más anyaggal indulhassunk, amit elfogadtak. A csapatom felismerve a nehézséget azonnal összeállt és betanulta az új darabokat. Jó szokásunkhoz és névadónkhoz hűen Farkas Ferenc művel nyitottunk, ami a zsűrinek kifejezetten tetszett és sikert aratott. A jól összeszokott együttesünk kiválóan teljesítve kapott tehát ezüst diplomát.

Baráth Yvette a saját elismeréséról szólva hozzátette: annak fényében, hogy milyen nagyszerű munkát tettek bele a felkészülésbe az énekegyüttes tagjai, a legjobb karnagynak járó díj csak hab volt a tortán. A csapatuk nem lehetne ennél boldogabb. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában