Együtt Zalalövőért csoport

2024.06.20. 14:39

Eredményesen vezették Zalalövőt

Meg tudta ismételni az öt évvel ezelőtti eredményét az Együtt Zalalövőért csoport, azaz a június 9-i választás eredményeként a város hét fős önkormányzati képviselő-testületébe öt jelöltjük jutott be. Mindezt a település újraválasztott polgármestere, Gyarmati Antal mondta a megbízólevelek átvétele kapcsán.

Gyuricza Ferenc

Az októberben hivatalába lépő új képviselő-testület tagjai a megbízóleveleik átvételét követően. Balról Végh József, Kalamár Péter, Gyarmati Antal, Herczeg Imre, Szabó Tibor és Vertetics László. A képről hiányzik Gyenese István, aki később veszi át megbízólevelét Fotó: Gyuricza Ferenc

Kiemelte: mindez azt jelzi, hogy a választópolgárok véleménye szerint az előző ciklusban jól vezették a várost, s irányították annak közügyeit. A szeptember elsejével leköszönő képviselő-testület tagjai közül ketten – Ostrom János és Szabó Sándor – más irányú elfoglaltságaik miatt nem indultak újra, ám a többiek ismét elnyerték a választók bizalmát.

Zalalövőn ketten indultak a polgármesteri tisztségért, Gyarmati Antal, a város jelenlegi vezetőjét a szavazatok 62,04 százalékával választották újra, ellenfele Pintér Antal volt, aki korábban úgyszintén regnált már polgármesterként. A képviselőjelöltként 13 fő mérette meg magát. A testület jelenlegi tagjai közül Herczeg Imrét 766, Szabó Tibort 714, Gyenese Istvánt 656, Vertetics Lászlót 644 vokssal választották újra, míg Kalamár Péter 657, Végh József pedig 538 szavazattal került be a városatyák közé. Valamennyien független jelöltként indultak a választáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában