Az erdő mellé költöztek a nagykanizsai diákok

2024.06.18. 08:30

Erdei iskola és családi nap a Péterfyben

Évek óta hagyomány a nagykanizsai Péterfy-iskolában, hogy az év vége közeledtével erdei iskolát szerveznek az alsós tanítók a gyermekeknek, vagyis a tanórákat a természetben tartják. A Csónakázó-tónál található Zöld tábor erre kitűnően alkalmas volt.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

A gyerekek hallgathattak előadást a szennyvíztisztításról, volt kosárfonás Szalai Gabriella kosárfonóval, kutyabemutató kutyasimogatással, majd a Nagykanizsai Szúnyog Horgász Egyesület jóvoltából a horgászatot is kipróbálhatták a gyerekek. Ezen kívül az osztályok túráztak, vagy a játszóteret vették birtokba. Többen az erdei tornapályán edzettek, de akadt olyan társaság is, akik a kilátóból szemlélhették meg Nagykanizsát és környékét.

Fotó: ZH

 

Fotó: ZH

Az alsós rendezvényhez csatlakoztak a felső évfolyamról vállalkozó kedvű gyerekek, akik kibicikliztek a Zöld táborba. Az erdei iskolát családi nap zárta, melyre az érdeklődő szülők is elmehettek.  Az intézmény tanulói és a szülők közösen elénekelték az Erdő, erdő, erdő című magyar népdalt. Az osztályok a tó körül izgalmas vetélkedőn szerepeltek: nyolc állomáson ügyességi és szellemi tudásukat mérték össze. A nap zárásaként a Zalagyöngye Táncegyüttes táncoltatta meg a gyerekek és szüleiket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában