Az egész megyéből érkeztek Zalaegerszegre

2024.06.19. 16:15

Élmény és sportnap a fogyatékkal élőknek

Ügyességi versenyek, játékok, tombola és jókedv. Mindez elmaradhatatlan része volt annak az élmény és sportnapnak, amit a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete szervezett szerdán Zalaegerszegen. A program házigazdája a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza volt. Zenei aláfestéssel az NTZS Sound szolgált.

Mozsár Eszter

Ezúttal a kerekesszékeseknek is szervezetek programot

Fotó: Mozsár Eszter

Délelőtt tíz órától folyamatosan cserélték egymást a csapatok a különböző állomáshelyen. A megmérettetésre többek között Nagylengyelből, Magyarszerdahelyről, Letenyéről, Becsehelyről érkezett a mintegy hatvan ellátott. 2018-ban szervezte első Esély kupáját az egervári egyesület, ám idővel kinőtte magát a rendezvény, tájékoztatott Tóth Ágnes elnök. 

A Mandulavirág gondozóház is nevezett a versenyre, hátul Jándliné Németh Mónika fejlesztőpedagógus
Fotó: Mozsár Eszter

A kupa megmaradt a futballrajongóknak, míg a komplex élmény- és sportnapot új köntösbe öltöztetve az intézményekbe viszik el. A szakemberek és önkéntesek a mozgásukban nem korlátozottaknak ügyességi feladatokat állítottak össze, míg a kerekesszékesek részére külön asztali játékokkal készültek. A házigaza intézmény vezetője, Szalainé Huber Andrea hozzátette, az egyesülettel két éve szoros a kapcsolatuk, igyekeznek minden programjukra ellátogatni. Örültek a felkérésnek, ugyanis most azok is részt vehettek, akik nem tudtak volna utazni. A Mandulavirágosok négy kerekesszékes lakóval és tizenkettő fiatallal neveztek a versenyre, a gondozóházban egyébként száz ellátott él. A csapat hetek óta különféle fizikai erőnléti feladatokkal készültek, mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában