Sajtótájékoztató

2024.06.21. 16:00

Elkészült Zalaegerszegen a Botfy utca déli oldalán a járdafelújítás

Mindössze három hét alatt készültek el járdaburkolat felújításával a Botfy utca déli oldalán, a munkálatok befejezéséről pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

Szak Tibor és Bali Zoltán a Botfy utcai beruházásról tájékoztatott Fotó: Pezzetta Umberto

Elmondta, a belváros szépen rendben tartott házsoraihoz, a polgári környezethez rendezett gyalogos közlekedési középítmény társul, melynek megújítását a város önerőből valósította meg. Az északi oldali járda felújítása is napirenden van, a tervek szerint 2025 közepén készülhet el, a munkálatok ezután majd a Vörösmarty utcában is lezajlanak. Az Arányos Városfejlesztés program keretében megvalósult új burkolat műszaki paramétereiről Szak Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki osztálya út- és közműépítési csoportvezetője szólt: a kivitelezést végző Vasi Aszfalt-Gép Kft. 170 méter hosszúságban, 1,5 méter szélességben újította meg pályaszerkezetet, az aszfaltburkolat mellett kerti szegély is épült, a kapubejárókat a járdaburkolat szintjéhez igazították. A beruházás közel 9 millió forintba került.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában