Szombaton várják az érdeklődőket

2024.06.12. 15:00

Civil szervezetek a ZegFeszten az Európa téren

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ zalaegerszegi klubtermében szerdán Horváth Rita irodavezető mutatta be azokat a szombati programokat, melyekkel a zalai civil szervezetek az idei Egerszeg Fesztivál hét végi programjaihoz kapcsolódnak.

Arany Horváth Zsuzsa

A civil szervezetek képviselői a Civil Udvart bemutató sajtótájékoztatón. Jobbról Horváth Rita, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Június 15-én, szombaton 10 és 18 óra között az Európa téren a Civil Udvar rendezvényein 16 civil szervezet kínál interaktív programokat a fesztiválozóknak. A gyerekeket és a családokat a közkedvelt kézműves játszóházak és egyéb játékok várják. Több mint tíz éve szervezik meg a Civil Udvar standjainak kitelepülését, melynek az a célja, hogy megismertessék támogató tevékenységüket a széles közvéleménnyel, mondta Horváth Rita a sajtótájékoztatón. A szombati civil programba becsatlakozó szervezetek közül az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány képviseletében Jakab Károlyné számolt be a közelmúltbeli tevékenységeikről, például arról, hogy a Flex támogatásával „Magaságyás” projektet indíthattak a boncodföldei otthon lakói számára. Vidovicsné Bene Erzsébet a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület közelgő terveiről szólt, dr. Kocsis Gyula a nyugdíjasklubokat tömörítő zalai szervezet kulturális programjait mutatta be, Vas Tibor, az Egerszeg Gokart Egyesület vezetője pedig arról tájékoztatott, hogy új helyre költözik a gokart pálya. Győrfy Anikó az autista gyerekeket támogató nagykanizsai alapítvány gyűjtőakcióiról beszélt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában