Mutatós és egészséges ételeket készítettek a diákok

2024.06.12. 18:00

Átadták az Uzsonnakommandó verseny díjait

Harmadik alkalommal adták át a Zsák-Len Manufaktúra Kft. és a Zöld Tűzmadár Érték- és Természetvédő Egyesület közös szervezésében indított Uzsonnakommandó verseny díjait kedden a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Képzési Központjában. A tudatos fogyasztói magatartást népszerűsítő és a fenntarthatósági érzékenyítést szem előtt tartó versenyre 18 alkotást, azaz finom, egészséges és kreatívan díszített ételt készítettek.

Mozsár Eszter

Felvételünkön a győztes csapatok a díjátadón a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Fotó: Gaál Eszter/PEZEK

Első helyen a Bagodi Fekete István Általános Iskola Aranyos Kukták csapata végzett, második lett a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola KicsiSéfek formáció, a harmadik a Teskándi Csukás István Általános Iskola Lánykák csapata – tájékoztatta lapunkat Tornyos Ágnes ötletgazda, a versenyt kiíró egyesület elnöke. 

A győztes csapat édes variácója
Fotó: ZH

A beérkezett 18 alkotásra 4322-en szavaztak. A 3 legtöbb szavazatot kapott ételkép alkotói a ZSZC Báthory István Technikum Oktatási Kabinetjében „Tikos ételkóstolók” részére is elkészíthették ételremekeiket. A harmadik helyezést elért Lánykák csapata ételkóstolói Szigeti Éva újságíró és Bán Lajos séf, a 13 Séf Egyesület tagja, a Kolping Hotel főszakácsa voltak. A második helyezést elért KicsiSéfek csapatának alkotását Salamon Edit, a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola volt igazgatóhelyettese és Barcza Zoltán, a 13 Séf Egyesület tagja kóstolta titkosan.

Az első helyezést elért Aranyos Kukták csapata sűrű elfoglaltsága miatt egy későbbi időpontban készíti el a nyertes alkotásukat.

Az alkotócsapatokat Ladányi Ibolya Otília, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ mb. főigazgató-helyettese köszöntötte, a programot Tornyos Ágnes ötletgazda, a Zöld Tűzmadár Egyesület elnöke, a Zsák-Len Manufaktúra Kft. tulajdonosa összegezte. Az elismeréseket és a díjakat Leimeiszter Anitával, a Zöld Tűzmadár Egyesület tagjával együtt adták át, minden alkotóközösség elismerésben és díjazásban részesült. A verseny során stratégiai partnerként működött közre a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja, valamint pályaorientációs programként fogadta be a versenyt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikuma.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában