A megújuló energia termelése és tárolása

2024.06.23. 16:30

A TÖOSZ Nagypáliban tartott tanácskozást

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Innovatív Önkormányzatok klubjának soron következő találkozóját, 2024. június 19 - én Nagypáliban a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma tartották. Az ország több települési önkormányzatának képviselője volt jelen, többek között Bak, Alsómocsolád, Nyalka Szilvágy, Csikvánd Varsány, Zalavár, Mezőkeresztes, Pápateszér, Győrvár, Alsópáhok önkormányzati vezetőinek személyében.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr.Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkár összegezte a konferencia tapasztalatait Fotó: Farkas Judit

Fotó:

A konferenciát Köcse Tibor Nagypáli polgármestere nyitotta meg üdvözlő beszédével, majd Pácsonyi Imre a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket és a megyei energetikai és környezetvédelmi lehetőségekről tartott előadást. Ezt követően  online módon bejelentkezve Németh Zoltán, a Kék Bolygó Alapítvány sajtó és kommunikációs igazgatója mutatta be a szervezet klímavédelmi programját. Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere ezt követően a település innovatív fejlesztéseit, energetikai, környezetvédelmi célú törekvéseit és mindezek eredményét tárta a hallgatóság elé.

A szünet urán  dr. Steier József, a Sunwo Zrt vezérigazgatója tartott előadást a települések zöld energiás lehetőségeiről és a hidrogén alapú tárolási rendszerről, illetve vázolta a smaragdfa mint agrárenergetikai potenciál gazdasági és környezeti hatásait. Az előadását követően egy smaragdfát ültetett el az Ökocentrum parkolójába, bemutatva szakszerű ültetést, és a jelen lévőket megajándékoztat egy-egy fával.

A résztvevőknek smaragdfa bemutatót tartott dr. Steier József (középen) Fotó: Farkas Judit
Fotó:                       

A CYEB Energiakereskedő Kft. képviseletében Meixner István, Czinege Kornél, Magyary Ákos, mutatták be cégüket, tevékenységüket és az energiatárolás műszaki megoldását. Prezentálták a közvilágításra kitalált programjukat, végül egy településen keresztül mutatták be az energia tárolás legoptimálisabb feltételeit.

A konferenciát dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára összegezte az elhangzottak alapján, majd Dicső László, a TÖOSZ társelnöke, a TÖOSZ Innovatív Önkormányzatok Klubja elnöke zárta a rendezvényt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában