Zalaegerszeg

2024.06.09. 15:48

A 21. számú szavazókörben 11-en kértek mozgóurnát

Vasárnap délig igényelhettek mozgóurnát azok a választópolgárok, akiket egészségi állapotuk akadályozott a személyes részvételben.

Antal Lívia

Deák Ferenc Sándorné nagyon örült annak, hogy otthonában tudott szavazni

Fotó: Antal Lívia

Zalaegerszegen a 21. számú szavazókörben 11 fő kért szavazóurnát, mondta el szerkesztőségünk érdeklődésére Cziráki Márta, a szavazatszámláló bizottság elnöke. Köztük az Arany János utcában lakó Deák Ferenc Sándorné, akihez Baliné Horváth Ildikó és Kontler Botond vitte ki a mozgóurnát. A 86 éves, mozgásában korlátozott hölgy kedvesen fogadta őket.

Szavazata leadása, és a szavazatszámláló bizottsági tagok távozása után megkérdeztük tőle, mit vár a szavazás eredményétől. Mint mondta, megtapasztalta a második világháború alatt, hogy ez a háborús konfliktus helyben, egy kis közösségben is milyen nagy ellentéteket és feszültségeket szül az emberek között. Gyermek volt akkor, és szüleivel a Vas vármegyei Gyöngyöshermánon élt. Ő semmi mást nem szeretne, mint békét és szabadságot, mert ez a legfontosabb számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában