Utcafórum Vértesaljai László, dr. Navracsics Tibor és Nagy Bálint részvételével Hévízen

2024.05.11. 20:02

Megújulást, valódi változást szeretnének elérni a Fidesz-KDNP jelöltjei

Hévíz megújul címmel tartott utcafórumot szombaton a Festetics téren Vértesaljai László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel és Nagy Bálinttal, a térség országgyűlési képviselőjével, közlekedési államtitkárral közösen.

Antal Lívia

Középen a Hévíz megújul táblával Vértesaljai László, dr. Navracsics Tibor és Nagy Bálint a hévízi utcafórumon

Fotó: Antal Lívia

Hévíznek meg kell újulnia, és újult erővel kell az őt megillető szintre emelni, hangsúlyozta Vértesaljai László. A polgármesterjelölt azt mondta, a június 9-i önkormányzati választáson egy felkészült csapattal indulnak, mert változást szeretnének. Többek között pontot szeretnének tenni a befejezetlen beruházásokra, például a torzóként ott maradt egykori buszpályaudvar helyén végre egy szép közösségi teret felépíteni. A Covid és a háború megtépázta a helyi turizmust, ezért mindent el fognak követni azért, hogy a reptér és a tófürdő fejlesztésével, amelyek már kormányzati támogatást élveznek, visszacsábítsák a turistákat Hévízre. Vértesaljai László a környező településekkel való összefogás fontosságát is hangsúlyozta a turizmus fellendítése érdekében, amelynek, mint mondta, Hévíz kell, hogy a motorja legyen.

Hévíz jövőjéről az utcafórumon
Fotó: Antal Lívia

Ez a térség ezer szállal összefügg, reagált az elhangzottakra dr. Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter szerint Hévíznek, Keszthelynek, Cserszegtomajnak és a többi Balaton-parti településnek össze kell fognia, hogy a Balaton térsége ne csupán üdülőhely legyen, ahonnét menekülnek a fiatalok, mert nem találnak maguknak munkahelyet, mert a gazdag budapestiek üdülőhelyek vásárlásával megfosztják őket az életkezdés lehetőségétől. Kiemelte, hogy Hévízen erős helyi közösség van, amelynek nem segítség kell, hanem partnerség. A kormányzat ezt tudja nyújtani számára, mondta, és kérte a fórum résztvevőit, hogy támogassák Vértesaljai Lászlót és csapatát a választásokon. Stabil gazdasággal és boldog családokkal rendelkező Magyaroszágot szeretnének, és ebben közös az akaratuk és céljaik, hangsúlyozta dr. Navracsics Tibor.

A június 9-i választásoknak egyrészt az európai parlamenti választások miatt, Hévíz számára pedig a helyi önkormányzati választás miatt van fontos tétje, mondta Nagy Bálint országgyűlési képviselő. Kiemelte, Hévízen a Fidesz-KDNP-nek olyan jelöltjei vannak, akik képesek a város fejlődéséért eredményesen dolgozni.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában