A Göcseji Múzeum pincéjében

2024.04.24. 12:00

Új színházi játszóhely született Zalaegerszegen

Új színházi játszóhely született Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum pincéjében Kazamata néven. A ZAZEE Kulturális Egyesület szervezésében idén tavasszal négy színházi előadás várja az érdeklődőket.

Arany Horváth Zsuzsa

Gyabronka József Jászai-díjas színművész a Kazamata debütálásán lépett fel a Dante Isteni színjátéka Pokol című könyvéből készült monodrámával a Göcseji Múzeum pincéjében

Fotó: ZAZEE

Az első alkalomra április 18-án került sor, ekkor Gyabronka József monodrámáját láthatták az érdeklődők, akik zsúfolásig töltötték a különleges nézőteret. 

Május 13-án érkezik a győri RÉV Színház, a drámapedagógusokból álló társulat négy tagja a Fábián Péter rendezte Jókedvvel, bőséggel! című szatírát hozza Zalaegerszegre. A sztori szerint a Magyar Szavalatért Egyesület Kárpát-medencei versmondó versenyt hirdet a Himnusz megszületésének kétszázadik évfordulója alkalmából.  

Május 24-én Háy János A cégvezető című nagy sikerű regényéből készült monodrámát az egykor a zalaegerszegi színház stúdiójában is tanult Sághy Tamás adja elő, a produkció a székesfehérvári Vörösmarty Színház kötelékében jött létre. Június 9-én mutatják be az Ecsedi Erzsébet színművész által játszott Mintapinty című monodrámát, Kovács Dominik és Kovács Viktor színművét. 

Az új kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a jegyek már el is fogytak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában