Előadások

2024.04.24. 14:00

Tudományos Diákköri Konferencia a zalaegerszegi egyetemi kampuszon

A megújuló energiaforrások köre, a vállalkozások eredményességének előrejelzése és a cégek finanszírozási stratégiája szerepelt témaként a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK) Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájának szerdai előadásain. A zalaegerszegi egyetemi oktatók és hallgatók évek óta nagy figyelmet fordítanak a tudományos kutató munkára, így gyakran hoznak haza díjakat a kétévente rendezett országos konferenciákról (OTDK) is.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó dékán, Buspataki Réka, Havranek Evelin, Horváth Fanni és Decsi Péter főigazgató

Fotó: Pezzetta Umberto

A kari TDK gazdálkodás és menedzsment szakos előadó hallgatóit és az érdeklődő résztvevőket Decsi Péter főigazgató és dr. Palányi Ildikó, a gazdálkodási kar dékánja köszöntötte, a konferencia menetrendjét  dr. habil Katits Etelka PhD tudományos dékánhelyettes ismertette, majd elhangzottak az előadások a bizottság előtt, melynek elnöke dr. Csanádi Ágnes PhD, tagja Nagyné dr. Halász Zsuzsanna PhD és dr. Joó István PhD volt.  

Buspataki Réka másodéves gazdálkodás-menedzsment alapszakos hallgató Mitől zöld az energia? Az alternatív energia vizsgálata az E.ON példáján keresztül című dolgozatában a fenntarthatósággal és a megújuló energiaforrásokkal foglalkozott. Lapunk érdeklődésére elmondta, a napenergia és a geotermikus energia került az érdeklődése középpontjába. Az energiaközösségek, például társasházi lakóközösségek teendőire is kitért, különös tekintettel az alternatív források által termelt energia tárolhatóságára és annak költségeire.

Buspataki Réka,  Havranek Evelin, dr. Antal Anita egyetemi docens, témavezető és  Horváth Fanni
Fotó: Pezzetta Umberto

A másodéves Havranek Evelin kutatási témaként a vállalkozások finanszírozási kockázatának és finanszírozási stratégiájának kapcsolatát választotta, de vizsgálta a COVID19 gazdálkodókra gyakorolt hatásait is. A szállás és vendéglátás, valamint a kommunikáció-informatika ágazat szereplői közül fővárosi, valamint zalai kis- és nagyvállalkozás nyilvános adatait hívta segítségül a tanulmányához.  Evelin mesterképzésre készül, ahogy a másodéves Horváth Fanni is, aki 31 magyar vállalkozás  éves beszámolóin keresztül a likviditással, a fizetőképesség értékelésével, ezek előrejelzéseivel foglalkozott TDK-dolgozatában. Fanni végzett közgazdászként Budapesten szeretné majd kipróbálni magát.

Mindhármójuk témavezetője dr. Antal Anita, a gazdálkodási kar egyetemi docense lapunknak elmondta, a hallgatók élénken érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, eszerint választanak TDK-dolgozati témát, de az oktatóik is javasolnak aktuális témakört. A TDK résztvevői közül akad, aki az országos TDK-s siker után később az egyetem kötelékébe tartozva kollégává vált, mondta dr. Antal Anita.

A három előadás színvonalát magasra értékelte a bíráló bizottság, így mindhárom képviselheti a PE ZEK színeit a 2025-ös, Miskolcon rendezendő OTDK-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában