Vetélkedőt szervezett a Zala-Müllex

2024.04.24. 12:59

Általános iskolások a Föld napjáról Zalaegerszegen

Jó hangulatú vetélkedőt tartott általános iskolások részére a Föld napja alkalmából hétfőn a Zala-Müllex Kft. az Alsóerdei Sport- és Élményparkban. A programot a házigazda intézménnyel közösen szervezték, a városból és Alsónemesapátiból érkeztek a diákok.

Mozsár Eszter

A versengő csapatok a Zala-Müllex vetélkedőjén az Alsóerdei Sport- és Élményparkban

Fotó: Óházy Bálint

Évek óta hagyomány, hogy a cég a Föld napja alkalmából a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Az elmúlt évek pályázatai után idén vetélkedőre invitálta a zalaegerszegi és környékbeli iskolásokat. A játékos megmérettetésre öt intézmény nevezett: a Liszt Ferenc Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, az Ady Endre Általános Iskola és AMI, az andráshidai Öveges József Általános Iskola és az alsónemesapáti Csertán Sándor Általános Iskola.

Elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt kaptak az általános iskolások
Fotó: Óházy Bálint

A diákok először csapatnevet választottak, csapatlogót terveztek, majd kvízfeladatokat oldottak meg a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás témakörben. Ezután az élményparkban sportos feladatok vártak rájuk, a legbátrabbak a mászófalat is kipróbálták. A vetélkedő második felében online puzzle-t raktak ki és egy komplex feladatot oldottak meg, ez a 2024-ben bevezetett italcsomagolási és hulladék-visszaváltási rendszer kreatív bemutatása volt.

A szakmai zsűri értékelése alapján első helyen az Öveges-iskola végzett, második a Csertán-iskola, harmadik pedig az Ady-iskola csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában