Sorsfordító választás előtt

2024.04.05. 18:00

A Fidesz-KDNP szövetség bemutatta hévízi jelöltjeit

Hévíz számára sorsfordító a júniusi önkormányzati választás, jelentette ki sajtótájékoztatóján Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, aki bemutatta a Fidesz-KDNP színeiben induló jelölteket. A politikus szerint nehéz évek vannak a fürdőváros mögött, ezért valódi megújulásra van szükség.

Péter B. Árpád

A Fidesz-KDNP hévízi jelöltjei Nagy Bálint (középen) társaságában, b-j: Bognár Balázs, Süténé Tüttő Beáta, Gelencsér János, Vértesaljai László, Laczkó Mária, Kovácsné Fodor Andrea és Fisli István

Fotó: Péter B. Árpád

A legfontosabb, hogy hasznos, érdemi és kölcsönös kommunikáció alakuljon ki a város vezetői, illetve az itt élők között, szögezte le Nagy Bálint. Úgy folytatta, sok feladat áll Hévíz előtt annak érdekében, hogy a település visszaszerezze régi fényét, rangját, ehhez pedig olyan polgármesterre és képviselőkre van szükség, akik a meglévő problémákat képesek megoldani, együttműködésben dolgozva a kormányzattal. Szerinte jó és alkalmas jelölteket ajánlanak a választóknak.

– Megvan a lendület, az együttműködés készsége, s talán a legfontosabb: a közös tudás és akarat, hogy Hévíz vezetését az itt élőkkel közösen, az ő véleményük alapján lássák el. Az egyeztetésekre alapozva kell stratégiákat alkotni: ez minden sikernek az alapja – mondta Nagy Bálint.

Vértesaljai László polgármesterjelölt kiemelte: a Fidesz-KDNP csapata határozott, döntésképes, szakértő emberekből áll, akik életükkel és munkájukkal már eddig is bizonyítottak, értéket teremtettek. Kiemelte: mindannyiuk számára Hévíz megújítása a fontos.

Vértesaljai László arról is beszélt, a helyiek három fontos területet határoztak meg eddigi beszélgetéseik során. A leglényegesebb a megkezdett belvárosi beruházás befejezése annak érdekében, hogy Hévíz szívében ne éktelenkedjen egy torzó tájseb. Kijelentette, ezt rendezvénytérként mielőbb vissza kell adni a város polgárainak és az idelátogató vendégeknek.

Bognár Balázs, Süténé Tüttő Beáta, Gelencsér János, Vértesaljai László, Nagy Bálint, Laczkó Mária, Kovácsné Fodor Andrea és Fisli István
Fotó: Péter B. Árpád

– A második legfontosabb és legtöbbször emlegetett téma a közterek állapota. Laczkó Mária nevét említve mindenki emlékszik arra az időszakra, amikor az ő munkája nyomán virágzott ez a város. Ezt szeretnénk visszahozni. Büszkék vagyunk a Gamesz munkatársaira s az elvégzett munkájukra, nem ebben keresendő a probléma. Sokkal inkább rendszerszintű átalakulásra, virágos koncepcióra, új stratégiára van szükség – fogalmazott a polgármesterjelölt.

A harmadik stratégiai terület a parkolás. Vértesaljai László szerint teljes változásra – például egységesítésre, egyszerűsítésre – van szükség.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Fidesz-KDNP hévízi képviselőjelöltjeit. Június 9-én Süténé Tüttő Beáta, Kovácsné Fodor Andrea, Laczkó Mária, Gelencsér János, Fisli István és Bognár Balázs indul a szövetség színeiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában