Az „Életet az Éveknek” zalai szervezetének rendezvénye Zalaegerszegen

2024.03.07. 13:32

Nőnap alkalmából köszöntötték hölgytagjaikat

A Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek" Országos Szövetsége Zalai Szervezete második alkalommal rendezett nőnapi ünnepséget, amelyen ezúttal is a 46 vármegyei nyugdíjas- és betegsegítő klubjuk tagjai vettek részt. A zalaegerszegi Keresztury VMK kamaratermében csütörtökön tartott rendezvényen 250-en voltak jelen.

Antal Lívia

Szarvas Péter Aranyosi Ervin Mindennap nőnap című versét szavalta el

Fotó: Antal Lívia

Szervezetük életében fontos szerepet töltenek be nők, hiszen többségében őket tisztelhetik tagjaik között. Ez pedig arra kötelezi őket, hogy a nőnap alkalmával külön köszöntsék nyugdíjas és betegsegítő egyesületeik hölgyeit. Dr. Kocsis Gyula, „Életet az Éveknek" zalai szervezet elnöke ezzel a gondolattal nyitotta meg a köszöntők sorát a rendezvényen.

Koncerttel köszöntötte a hölgyeket a ZAJ + a Bozi zenekar 
Fotó: Antal Lívia

Zalaegerszeg önkormányzata nevében Gecse Péter alpolgármester, a város idősügyi tanácsának alelnöke szólt a jelenlévőkhöz. Felidézte, hogy a nemzetközi nőnapot részben az 1857-es New York-i textiliparban dolgozó nők tüntetésének emlékére tették később március 8-ra. Az alpolgármester kiemelte, azóta szerencsére változott a világ, a nőnap ma már az odafigyelésről és a megbecsülésről szól. Hangsúlyozta: a nők összetartó erőként vannak jelen a családok életében, ahogy az „Életet az Éveknek” idősklubjaiban tevékenykedő hölgyek is.

A nők az élet fenntartói és továbbvivői. Őrszemei a családnak és a nagyobb közösségeknek, mert ők a hétköznapokon és az ünnepnapokon is arra ügyelnek, hogy a környezetükben élőkkel minden rendben legyen, mondta Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a vármegyei idősügyi tanács elnöke.

A rendezvényen Szarvas Péter, a bázakerettyei idősklub tagja elszavalta Aranyosi Ervin Mindennap nőnap című versét, majd a ZAJ + a Bozi zenekar szórakoztatta a hallgatóságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában