52 tonna mészkőzúzalékkal 700 métert újítottak fel

2024.03.25. 14:30

Közösségi munka a söjtöri Gene-hegyen

A söjtöri Gene-hegyen 52 tonna mészkőzúzalék elterítésével közel 700 méteres szakaszt újítottak fel a közelmúltban. A 30 fő keze munkájával, illetve munkagépek segítségével zajlott társadalmi munkát a Dr. Bakonyi Károly Kertbarátkör Egyesület szervezte.

Antal Lívia

A mészkőzúzalékot terítik az úttesten

Fotó: Czigány László

A szőlősgazdákat, az egyesület tagságát és a helyi lakosokat Czigány László elnök hívta a közösségi munkára, amely fizikálisan és összetett volta miatt is kihívást jelentett. A résztvevők azonban minden feladatot elvégeztek, mégpedig nagyon jó hangulatban, mondta el Könyves Gábor, Söjtör polgármestere.

A munkálatokat Mikolics József önkormányzati képviselő, építőmérnök irányította. Az útalap rendbetételét kotró munkagéppel végezték el. Több száz méter hosszan vízelvezető árkot létesítettek, illetve minden olyan fát és bokrot kivágtak az út mellett, amely akadályozta a forgalmat, vagy árnyékával gátolta az úttest nagyobb esőzések utáni kiszáradását. Az önkormányzat által finanszírozott 52 tonna mészkőzúzalékot kézi munkával és gépi hengerezéssel terítették el az úttesten.

– A 700 méteres útszakasz felújításáért mindenkinek köszönet jár, kiemelten azon gazdáknak és vállalkozóknak (Reiner Gyula, Kovács Ádám, Mikolics János, Hoss Milán, Tóth Balázs, Balogh Tamás), akik szabadidejükben saját gépeiket, eszközeiket rendelkezésre bocsátva vettek részt a példaértékű közösségi munkában. Valamennyi zártkerti ingatlantulajdonost arra kértünk, hogy igyekezzen megőrizni a kialakított állapotot – hangsúlyozta Czigány László, a kertbarátkör egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában