Oktatás Keszthelyen, Nagykanizsán, Zalaegerszegen

2024.03.07. 09:30

A fakardtól a szablyával való vívásig

A Magyar Szablyavívó Iskola Zala vármegyei szervezete márciusban egy hónapon át klasszikus magyar kard- és szablyavívást oktat három helyszínen, Keszthelyen, Nagykanizsán, valamint Zalaegerszegen. Szerkesztőségünk a vármegyeszékhelyi Csány László Technikumba látogatott el, ahol szerdán kezdődött el az oktatás az érdeklődők számára.

Antal Lívia

Gausz Tamás vívómester (jobbra) mutatja a mozdulatokat

Fotó: Antal Lívia

Gausz Tamás vívómester elmondta, három képzési szint épül egymásra; a kezdőktől, akik még fakardot használnak a már rendes kardot használó haladókig. Nemtől, korosztálytól függetlenül mindenkit vártak. Gyerekeknek 10-12 éves kortól ajánlják a kard- és szablyavívás elkezdését. A vármegyei szervezet fő célja, hogy megismertesse a fiatalokkal az ősi magyar harcművészetet. Várják soraikba mindazokat, akik kedvet éreznek a szablyavívás technikáinak elsajátításához, amelyek a magyar sportvívókat is a világ élvonalába juttatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában