Zalaegerszegi Göcseji Tudásközpont

2024.02.14. 17:11

Szívek szerdája a Bálint-napon – szív alakú ajándékokat készítettek - videóval

A zalaegerszegi Göcseji Tudásközpont Szívek szerdája rendezvényén többek között nemezelés, agyagozás és mézeskalács-díszítés várta az érdeklődőket. A február 14-én, Bálint napján tartott program kézműves tevékenységeinek az volt a lényege, hogy szív alakú ajándék készüljön. Szerelmes versek hangoztak el, és szerethető finom falatokat kínáltak.

Antal Lívia

Agyagból szíves dísztárgy készül családi körben (b-j): Nevicato Írisz, Nevicato-Gallai Dorottya és Nevicato Mátyás

Fotó: Pezzetta Umberto

– Az első alkalommal meghirdetett rendezvényre nemcsak párokat vártunk, hanem azokat is, akik szeretetkapcsolatot ápolnak egymással. Szülőkre és gyermekekre, barátokra és szomszédokra gondoltunk. Ezzel is többet szerettünk volna nyújtani egy hagyományos Valentin-napnál - mondta Sümeginé Horváth Anita, a Göcseji Tudásközpont igazgatója.

Az intézmény vezetője előadásában kitért a Valentin-nap eredetére, rámutatva arra, hogy hazánkban, a magyar megfelelőjéhez, a Bálint-naphoz is fűződnek hagyományok. Ilyenkor kezdődik a madarak násza, a tavaszi kibontakozás, amelyhez kötődtek szokások. A szerelmesek megajándékozták egymást ezen napon, amit egy régi vetélőre vésett felirat bizonyít: 1883. február 14-én”. Ha csak a szerelemre gondolunk, a Bálint-napnak a magyar szerelmi költészet megteremtője, Balassi Bálint a legeklatánsabb példája.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában