Évadnyitás gyalogtúrával

2024.02.28. 08:30

Tornaóra a szabadban, a pózvai erdei tisztásokon

Tavaly az energiatakarékosság okán, az idén már saját elhatározásukból tartották a szabadban évadnyitó foglalkozásukat a pózvai Összefogás Egyesület tagjai: egészségnapjukon a városrészt körülölelő erdő kora tavaszi ébredését vették szemügyre.

Fincza Zsuzsa

A pózvai Összefogás Egyesület nevéhez méltón, minden korosztály számára vonzó programokat szervez

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Az egészséges életmód népszerűsítése fontos törekvése közösségünknek, számos alkalommal hívtunk már rangos szakembereket különböző aktuális vagy éppen a tagság által javasolt témakörökben, hallgattunk ismeretterjesztő előadást például a pihentető alvásról, a helyes diétáról, az esszenciális olajok egészségvédő hatásáról, kitanultuk az elsősegélynyújtást, az egészséges étkek készítésének fortélyait, s mindig kellő hangsúlyt fektettünk a testmozgásra is. A torna a jelenben is állandó heti programunk: hétfőn jóga, szerdán gerinctorna, pénteken aerobik foglalkozás várja az érdeklődőket. A gyaloglás, a túra minden korosztály által kedvelt sport, nem véletlen, hogy a tavalyi szezonnyitó olyan tetszést aratott, hogy elhatároztuk, ezentúl azzal indítjuk a közösségi programjainkat – tájékoztatott Tanainé Farkas Zsuzsanna, az egyesület elnöke a Pózvát északról övező erdő őz-, szarvas-és vaddisznójárta szekérútjait róva.

A pózvai Összefogás Egyesület gyakran szervez gyalogtúrákat, az évadot is erdei sétával kezdték
Fotó: Fincza Zsuzsa

A csapat egyik legvidámabb túrázója, Szvétecz Alex édesanyja, Kiss Beáta társaságában MÁV-emblémás pulóverben feszített: némi faggatás után elárulta: mozdonyvezetőnek készül, már kiderítették, hogy a Ganz-technikumban találnak rá képzést. Bajzik Bianka, az egyesület legfiatalabb tagja a Csány-technikumba jelentkezett, s közgazdasági szakon tanul majd tovább, iskolatársa, Németh Vivien még ráér dönteni, de az biztos, hogy a lakóhelyi közösség rendezvényeit nem hagyják ki.

Horváth-Kovács Enikő gyógytornász (a képen balra) vezénylésével a tisztásokon szabadtéri tornaórát tartottak
Fotó: Fincza Zsuzsa

– Hasonló túrákat többet is szervezünk, elképzelhető, hogy hamarosan újra útra kelünk és megnézzük, sarjad-e már a medvehagyma a csácsi rengetegben? A terveink szerint barackfavirágzás idején felgyalogolunk majd a Henye-hegyre, persze nem hagyjuk ki a bagolytúrát sem, de előtte még tervezünk egy jó kis kirándulást Hallstattba, ahol valószínűleg szintén meglesz majd az előírt kilométerünk – avatta be lapunkat a terveikbe Tanainé Farkas Zsuzsanna az első erdei tisztáson, ahol gyógytornászuk, Horváth-Kovács Enikő irányításával közbeiktattak egy szabadtéri "tesiórát", amit aztán pár kilométerrel odébb megismételtek. Kigyalogoltak egészen az egervári útig, s onnét a külsőkórház irányából tértek vissza a közösségi házba, ahol a közben előresietett Bazsó Gáborné már energiapótló gyümölcsteával és némi harapnivalóval várta a csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában