A József Attila Városi Tagkönyvtárban

2024.02.26. 15:00

Lezajlott a könyvtárhasználati verseny vármegyei fordulója – videó

A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny Zala vármegyei írásbeli fordulóját hétfőn tartották meg a József Attila Városi Tagkönyvtárban, tájékoztatta lapunkat Kereki Judit olvasószolgálati csoportvezető. 

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Az 1993 óta évente megrendezett versenyt a Könyvtárostanárok Egyesülete és az Országos Széchényi Könyvtár  szervezi a Nemzeti Tehetségprogram, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Bookline, a MATARKA és a Filaposta támogatásával.

A Bod Péterről, a 18. század kiemelkedő könyvtárosáról elnevezett verseny komplex tehetséggondozó verseny a 710. évfolyamos tanulók számára. Két korcsoportban zajlik (7-8. évfolyam, 9-10. évfolyam). A verseny hazánk első és egyetlen, az információk és a könyvtárak használatára építő megmérettetés. Egyszerre vannak benne jelen a hagyományos és a modern eszközök, a logikus és a kreatív gondolkodás. A verseny során a diákoknak az információ, a dokumentumok és a könyvtárak használatát igénylő feladatokat kell megoldaniuk vagyis nem könyvtáros, hanem könyvtárhasználati, információhasználati versenyen vettek részt. A versenyzőknek megadott témában kell nyomtatott és internetes forrásokból információkat keresniük, azokat meg kell érteniük és a feladatok megoldásához fel kell használniuk. Idén a téma a fenntartható fejlődés volt.

Fotó: Pezzetta Umberto

Zala vármegyéből kilenc diák vett részt a hétfői fordulón, ketten a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, ketten a Zrínyi Miklós Gimnáziumból, szintén ketten a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor- Péterfy Sándor Általános Iskola Székhelyintézményéből érkeztek, hárman pedig  a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumából. Az eredményről később értesítik a résztvevőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában