Új élet Krisztusban

2024.02.26. 14:30

Lelki kurzus a zalaegerszegi Szent Család Óvodában

Saját Szentírást, jegyzetfüzetet és tollat, de leginkább nyitott szívet vittek azok, akik részt vettek Zalaegerszegen, a Szent Család Óvodában tartott Új élet Krisztusban elnevezésű háromnapos kurzuson hétvégén. A programot a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola helyi csoportja, a Hegyre Épült Város Iskolaközössége szervezte, a programok koordinátora Peszleg József volt.

Mozsár Eszter

Az Új élet Krisztusban kurzus résztvevői a zalaegerszegi Szent Család Óvodában. Középen Petőházi Attila, mellette jobbra Ujjné Kovács Andrea és Peszleg József.

Fotó: Mozsár Eszter

Az előadásokból, imákból, énekekből, gyakorlatokból és leginkább aktív csoportos részvételből álló, a lelki életet megerősítő rendezvényen ezúttal huszonnégyen vettek részt, húszévestől a nyugdíjasig, a megyéből és azon túlról is érkeztek. Köztük Kovács-Éltes Annamária, aki öt éve tért meg, s ma is sokat dolgozik azon, hogy Isten aktív rész legyen az életének.

A nagyböjti időszak minden évben fontos számomra, hogy lelkileg erősödjek, hogy még jobban elmélyítsem kapcsolatomat Krisztussal. A járvány ideje alatt már elkezdtem a kurzust, akkor sajnos abbamaradt, most szeretném folytatni – felelte a zalaegerszegi hölgy.

Petőházi Attila kurzusigazgató érdeklődésünkre elmondta, a program célja, hogy hitre ébresszék az embereket.

Ez a három nap iskolánk belépő kurzusa, ami arról szól, hogy megtanuljuk, megtapasztaljuk azt az életet, amikor igazán Krisztushoz tartozunk. Szeretnénk, ha az emberek rájönnének, hogy egyedül sokkal nehezebb, szükség van az egyházi közösségre, ami megtart minket – felelte Petőházi Attila.

A Szent András iskola több évtizede alakult Latin-Amerikában, a keresztény mozgalom világszerte megtalálható, így hazánkban, sőt a Felvidéken, a Vajdaságban és Erdélyben is. A zalaegerszegi közösség a Szombathelyi Egyházmegyében tevékenykedik, tette hozzá.

Kovácsné Ujj Andrea, a kurzusnak helyet adó Szent Család Óvoda vezetője hozzátette, intézményük nemcsak helyet ad a több hónapon át tartó kurzusnak és az evangelizációs iskolának, hanem több nevelőjük is tagja a közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában