Sajtótájékoztató az önkormányzati közgyűlés után

2024.02.21. 16:15

Legyen ingyenes az utazás a helyi járatú buszokon a megyeszékhelyen a 14 évnél fiatalabbak számára is

Ezt a javaslatot fogalmazta meg a legutóbbi közgyűlésen a költségvetésről szóló vitában az MSZP önkormányzati képviselője, Góra Balázs, aki erről a szerdán tartott sajtótájékoztatóján is beszámolt.

Arany Gábor

 Mint ismeretes, a helyközi tömegközlekedést a kormány ingyenessé tette, ezt terjesztené ki a képviselő a városra is. Döntés erről valószínűleg kormányzati szinten fog születni.
Az MSZP tavaly interpellált annak érdekében, hogy a Kaszaházi úton a kenyérgyár (Zalaco-bolt) előtt legyen kijelölt gyalogos-átkelőhely, biztonságos buszöböl. Nos, a tervezés, az engedélyeztetés elkezdődött. Szintén a közlekedést érintő volt a Tesco-körforgalommal kapcsolatos felvetés, amely szerint a csomópont átalakítása égetően szükséges. Balaicz Zoltán polgármester válaszában közölte, kezdeményezi ezzel kapcsolatban az egyeztetést az illetékesekkel.
Szabó Katalin, a humánigazgatási bizottság tagja a szociális szférában dolgozók számára juttatandó plusz javadalmazást kezdeményezte. Emellett javasolta az önkormányzat által alapított ösztöndíjak összegének megnövelését.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában