Fejlesztések a jövő érdekében

2024.02.13. 07:00

Hévíz s a térség előrelépését szolgálja majd a megújuló gyógykórház

„Térségünk jövője szempontjából kiemelt jelentőségű a hévízi gyógytó egészségturisztikai fejlesztése, ehhez pedig alapvetően fontos a fürdővárosi kórház fejlesztése is.”

Péter B. Árpád

Egyeztetés a jövőről, b-j dr. Varga Péter Pál, Nagy Bálint és dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna

Fotó: Halász Gábor

Ezt mondta Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, miután egyeztetett dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgatóval és dr. Varga Péter Pál főorvossal, a kórház egészségügyi stratégiai tanácsadójával a jövőbeni fejlesztésekről.

A politikus szerint elképzelhetetlen a hosszútávú, minőségi gyógyturizmus-fejlesztés a hévízi kórház s a gyógyfürdő megújítása nélkül. Emlékeztetett: az elmúlt év végén Hévíz világszínvonalú megújulását lehetővé tevő, átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány, amelynek értelmében megújul a gyógytó s megkezdődik a Hévíz-Balaton Airport modernizációja is.

E támogatás révén a Tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből. A Festeticsek előtt tisztelegve a komplexum visszanyeri eredeti külsejét, miközben a 21. századnak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá.

Nagy Bálint felidézte, tavaly július elseje óta nem a vármegyei kórházhoz, hanem közvetlenül az Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása alá tartozik a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, amely így még hatékonyabban láthatja el egészség- és gyógyturisztikai küldetését.

– A Hévízi-tó s a kórház nemcsak a város és a térség, hanem az egész ország szempontjából rendkívül fontos, egészségügyi és turisztikai szempontból egyaránt, ráadásul jelentős munkaadó intézmény is – fogalmazott Nagy Bálint. – Ráadásul speciális szerepben van, mert nem klasszikus kórház, hanem idegenforgalmi súlya is jelentős. A fejlesztések azt szolgálják, hogy az egészségügy és a turisztika a jövőben még jobban összekapcsolódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában