Extrém metal est

2024.02.27. 12:40

Három zenekar a Medgyaszay Ház színpadán

Az underground extrém metal műfajának három zenekara ad koncertet szombaton este Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban. A March of Beast elnevezésű rendezvény házigazdája a Feretrum lesz, amely az elmúlt évek során több helyi és környékbeli program szervezésében is aktív szerepet vállalt.

Gyuricza Ferenc

A szombati program házigazdája a Feretrum zenekar lesz

Fotó: Feretrum

A 2016-ban alapított nagykanizsai Feretrum ma már a black metal műfajának legismertebb hazai képviselői közé tartozik. Rendszeresen lépnek fel budapesti klubokban vagy mini fesztiválokon, de az ország számos más településen is volt koncertjük, ennek köszönhetően a kapcsolatrendszerük is folyamatosan bővült. A szombati koncert közreműködőihez az ő meghívásuk alapján csatlakozik a komlói gyökerű Malediction és a pécsi Gylliath. Előbbi az underground death metal műfajának egyik hazai alapzenekara, hiszen közel három évtizede alakultak, míg a 2008 óta működő, de az első albumát csak 2022 decemberében kiadó Gylliath a Feretrumhoz hasonlóan a black metal mellett kötelezte el magát. A szombati programot 19.30 órakor a Feretrum nyitja, őket követi 20.45-től a Gylliath, majd 22 órától a Malediction zenél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában