Fejlesztés

2024.02.15. 16:30

Bővítenék a nagykanizsai parkolóhelyek számát

A meglévő parkolóhelyek mellé továbbiak kialakításáról egyeztetett csütörtökön Radics Bálint képviselő a MAORT-telepen.

Pásztor András

Radics Bálint képviselő a parkolóhelyek bővítését szorgalmazza

Fotó: Szakony Attila

Mint arról korábban beszámoltunk: A Maort utca 24-es és az Olaj utca 23-as társasház között 8 darab parkolóhelyet alakítottak ki annak idején, melyek darabszámát – a lakók igényei alapján – szeretné növelni Radics Bálint, a terület önkormányzati képviselője. 

– Az elmúlt pár évtizedben megnövekedett a gépjárművek száma Nagykanizsán, így a két társasház közé tervezett nyolc darab parkolóhely sem elegendő már az igények kiszolgálására, hiszen közel 50 család lakik a környéken – mondta Radics Bálint, aki hozzátette: már a tavalyi költségvetésben is szeretett volna forrást biztosítani a parkolóhelyek bővítésére, de akkor az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója leszavazta a javaslatot. – Annyit azonban sikerült elérni, hogy az új parkolóhelyek tervezése elkezdődhet, az önkormányzat erre a feladatra biztosított 2 millió forintot. A mostani helyszíni bejáráson azt mérték fel a szakemberek, hogy mekkora zöldterületet kell elvenni az új parkolóhelyek számára.

A képviselő jelezte: a tervező hamarosan elkészíti a költségbecslést, ami várhatóan bruttó 20 millió forint körül lesz, azt követően pedig azért fog dolgozni, hogy az idei költségvetésben forrást is találjanak a beruházás finanszírozásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában