Kelemen Gertrúd dr. Pál Attilával tárgyalt

2024.02.15. 08:30

A Zala Vármegyei Közgyűlés elnökével egyeztetett a lendvai főkonzul

Bemutatkozó látogatásra érkezett Zalaegerszegre, ahol a Zala Vármegyei Közgyűlés elnökével egyeztetett kedden délelőtt Kelemen Gertrúd lendvai főkonzul.

Zaol.hu

Kelemen Gertrúd lendvai főkonzul és dr. Pál Attila Zala vármegyei közgyűlési elnök a találkozón

Fotó: ZH

Magyarország lendvai főkonzulátusának vezetője dr. Pál Attila közgyűlési elnökkel folytatott beszélgetést, amely során áttekintették a szlovén-magyar határon átnyúló együttműködések Zala vármegyei vonatkozásait. Kölcsönösen kihangsúlyozták az anyaország és a külhoni magyarság szoros viszonyát, amelyet erősít a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségnek a közös örökség megőrzésében, a vármegye önkormányzata támogatásával végzett munkája.

Kelemen Gertrúd korábbi munkái két fő szakterületként a külhoni magyarságot és a kulturális diplomáciát érintették, tapasztalatai számos előnyt hordoznak a szlovéniai magyarság számára.

Az egyeztetés zárásaként a felek megállapodtak a találkozások rendszeressé tételében, amely által folyamatosan naprakész információkkal rendelkezhetnek az együttműködés formálásához – tájékoztatott a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában