Önkormányzati ülés

2024.02.28. 19:00

A háziorvosi ellátás is téma volt Lentiben

A háziorvosi körzetek feladatellátásáról is tárgyaltak a képviselők a szerdai önkormányzati ülésen Lentiben.

Korosa Titanilla

Két háziorvosi körzet feladatellátásáról tárgyaltak az önkormányzati képviselők Lentiben, balról az előterjesztő dr. Fekete Zoltán, mellette Gáspár Lívia és Czigány Ádám

Fotó: Korosa Titanilla

Az 1. és a 3. számú felnőtt háziorvosi körzetek feladatellátása került napirendre. Az 1. számú körzetben a testület újra kiírta a pályázatot a praxis betöltésére. Az ellátást a körzetben helyettesítéssel végzi dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin.

A 3. számú körzetet illetően arról volt szó, hogy az ott praxisjoggal rendelkező dr. Szalay Tamás háziorvos kezdeményezte szerződése megszüntetését. Ennek oka, hogy várhatóan 2024. április 1-től Nagylengyel háziorvosi körzetére megkapja a praxisengedélyt, így dr. Szalay Tamás Lentiben a 3. számú háziorvosi körzet ellátási területén a feladatokat április 1-től határozatlan ideig helyettesítéssel biztosítja. A döntést a testület elfogadta, a helyettesítési feladatokra szerződést kötnek a háziorvossal.

Dr. Szalay Tamás április 1-től a Lenti, Petőfi u. 4. szám alatti rendelőben hétfőnként 8-12 óráig, minden hónap első keddjén 13-15 óráig, minden hónap második, harmadik, negyedik keddjén 14.15 – 15.15 óra között rendel. Szerdán 12.30 – 16 óra, csütörtökön 8-12 óra, pénteken 8-12 óra között kereshetik a betegek a rendelőben, míg a máhomfai városrészben minden hónap második, harmadik és negyedik keddjén 13-14 óra között rendel majd.

Emellett az ülésen pályázat benyújtásáról is döntött a testület Top Plusz-program Fenntartható városfejlesztés kiírására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában