A helyi művészeti csoportok léptek fel

2024.01.25. 13:30

Zalaszentgrót: városi ünnepség a magyar kultúra napján

A hagyományokhoz híven idén is városi ünnepséget rendeztek a magyar kultúra napja alkalmából Zalaszentgróton, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén nemzeti imádságunk, a Himnusz kéziratát, közölte az önkormányzat közösségi oldalán.

Antal Lívia

Fotó: Zalaszentgrót város

A városi művelődési házban tartott rendezvényen Vári Mária alpolgármester mondott ünnepi beszédet. A fellépőket Gelencsér István tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte, illetve kifejezte a közösség háláját azért a tevékenységért, amellyel a helyi művészeti csoportok színesítik, gazdagítják a város kulturális életét. Így köszönetet mondott a Városi Kamarakórusnak, a Főnix Gitárcsoportnak, a Mézespatkó Népdalkörnek, Horváth Eszternek a gyönyörű klarinétmuzsikáért, továbbá a Zalaszentgróti Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak, növendékeinek, valamint a Bíborka Néptánccsoport és a Csicsergők Néptánccsoport táncosainak a lélekemelő, látványos produkcióért. A kultúra napjának programját zalaszentgróti és környékbeli kézművesek gazdagították kiállításukkal, az Ildikó Virágbolt pedig segítette ünnepi díszbe öltöztetni a színpadot. A rendezvényen az összetartozást ünnepelték, és azt, ami egyedivé teszi Zalaszentgrótot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában