Író-olvasó találkozók a könyvtárban

2024.01.06. 16:43

Kortárs szerzőkkel lehet beszélgetni Nagykanizsán

Nagykanizsán a Halis-könyvtárban az év minden szakában nagy hangsúlyt fektetnek az olvasás népszerűsítésére, ám most januárban erre még egy lapáttal rátesznek. Ezúttal két nagyszerű író-olvasó találkozót szerveznek.

Benedek Bálint

Fotó: Béres Márton

Az elsőt mindjárt január 10-én szerdán 17 órakor tartják, amikor Finy Petra kortárs írót és költőt fogadják a bibliotékában. A szerző pályáját egy verseskötet megjelentetésével kezdte, majd gyermekei születése után mesekönyveket kezdett írni. Több mint 30 kötet szerzője, melynek többsége gyerekkönyv. Az utóbbi időben felnőtteknek szóló regényei is megjelentek, 2021-ben Kerti szonáta címmel a sorban a negyedik.

A következő találkozóra sem kell sokat várni, hiszen Kordos Szabolccsal, a népszerű Hungary-sorozat szerzőjével január 25-én csütörtökön 17 órától lehet beszélgetni szintén a könyvtárban.

Kordos író, szerkesztő-újságíró mindössze 15 éves volt, amikor először besétált egy napilap szerkesztőségébe, ám azóta dolgozott több újságnál, valamint az Egyesült Államokban, ahol elnyerte Arizona állam sajtódíját. Élt Dél-Amerikában kommunikációs munkatárs volt egy repülőtéren, jelenleg egy kommunikációs ügynökség társtulajdonosa. Szórakoztatóan tényfeltáró sorozatának első kötete, a Luxushotel, Hungary a hazai ötcsillagos szállodák titkokkal övezett világába kalauzolja el az olvasókat, a sikerre és érdeklődésre való tekintettel pedig további 7 kötet készült a Hungary-sorozatból. Könyvei remek tükröt állítanak elénk bemutatva mindazt, amit fogyasztóként nem látunk, de nem árt, ha tudunk róla. A Hungary-sorozatot számos online és offline médium használja hivatkozási alapként a megfelelő szakmai témákkal kapcsolatban, a vendéglátó főiskolákon pedig szinte kötelező tananyag.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában