Tizenkilenc éves alkotó

2024.01.10. 19:30

Festéssel a mulandóság ellen - kiállítás a Hevesi-­iskolában

A nagykanizsai Hevesi-­iskolában nyílt meg az izsáki Halmi Norbert Sándor Festéssel a mulandóság ellen című évadnyitó kiállítása. A 19 éves alkotó január 26-ig látható tárlatát Lengyák István galériavezető pedagógus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Hevesi-­iskolában nyílt meg az izsáki Halmi Norbert Sándor Festéssel a mulandóság ellen című évadnyitó kiállítása.

Fotó: Szakony Attila

Lengyák István beszédében elmondta: a fiatal életét a zenében és a festészetben próbálja kiteljesíteni, 8 éves kora óta hegedül. Első jelentős sikerét a galántai Kodály Zoltán nemzetközi hegedűversenyen érte el, ahol ezüstérmes lett. Rajzolni, festeni komolyabban 13 éves korában kezdett. Az elindulást Ziegler Németh Ferenc festőművésznek köszönheti, aki pártfogásába vette, és útjára röpítette.

Fotó: Szakony Attila

- Mestere mellett nagy hatással volt rá Mág Tamás, Gróf Zoltán, Salamon György, Halmi Artúr Lajos, Meszlényi Attila személyisége és munkássága - folytatta. - Néhányukkal szoros barátság alakulhatott ki, akiktől hasznos tanácsokat, segítséget, támogatást kapott.

Fotó: Szakony Attila

A Ziegler-féle festészeti szakkörben sokat tanult. Pasztell-, illetve olajtechnikával dolgozik. Az impresszionizmus, azon belül a plein-air stílusirányzat áll legközelebb hozzá. Témáit főként a természetből meríti, elsősorban Izsákról és környékéről. Erősen foglalkoztatja a mulandóság érzésének megjelenítése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában