Nagyrécsei találkozás

2024.01.26. 07:00

Dél-Koreából érkeztek Dél-Zalába

A fővárosi Lónyay Utcai Református Gimnázium és a dél-koreai Gimcheon Hanil leányiskolájának küldöttsége látogatott nemrég Nagyrécsére. Hogy miért pont a dél-zalai települést választották? Cikkünkből kiderül.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

A budapesti Református Gimnázium cserekapcsolatot ápol az ázsiai ország középiskolájával. A 28 diákból és 7 kísérőtanárból álló delegáció vállalta a több mint 12 órás repülőutat. A Lónyay-gimnázium diákjai és tanárai ugyancsak jártak Dél-Koreában, ahonnan élményekkel gazdagodva októberben tértek haza. A program felelőse, a gimnázium tanára a nagyrécsei származású Fehér-Stróber Katalin. 

Fotó: ZH

A hölgy a dél-zalai általános iskolába járt, szülei is a mai napig Nagyrécsén élnek. A gimnázium igazgatója, Tóth Csaba Csongor úgy gondolta, hogy a főváros nevezetességei mellett a leányiskola tagjainak meg kell mutatniuk az igazi vidéki életet is. Az egynapos látogatás során Kötő Ágota mézeskalács workshopot tartott az Inkey-kastélyban a felnőttekből álló delegációnak. Salamon Lászlóné közművelődési szakember Laskai Béla polgármester kíséretében kalauzolta a vendégeket a településen. 

Fotó: ZH

A mézeskalács-készítés közben nemcsak az Ázsiára jellemző pagodák, dél-koreai motívumok, hanem magyar színekben tündöklő tulipánok, színek is megjelentek a díszítéseken. 

Fotó: ZH

Az itt tartózkodás során látogatást tettek a Nagyrécsei Általános Iskolában. Betekintést nyerhettek egy magyar, vidéki iskola életébe, rövid eszmecserét folytattak Pápa Henriett igazgatóval a hasonlóságokról és különbségekről. 

Fotó: ZH

A Hanil Leányiskola főigazgatója, Lee Shinho és az általános iskola igazgatója, Ahn Jeongae nagy örömmel ismerkedett a nagyrécsei iskola életével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában