Immár 28. alkalommal tartottak polgármesteri évindítót a megyeszékhelyen

2024.01.14. 20:00

Balaicz Zoltán: „Nekünk Zalaegerszeg a szenvedélyünk!”

„Nagy célt tűztünk ki magunk elé, nem kevesebbet, mint azt, hogy Zalaegerszeg a Dunántúl meghatározó, térségi szereppel rendelkező vármegyeszékhelye legyen. Városunk ma ismét virágkorát éli és erős, mert lakói megragadták a kínálkozó lehetőségeket, miként tették azt eleink is.”

Varga Lívia

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, dr. Sifter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő az újévi fogadáson

Fotó: Seres Péter

Balaicz Zoltán fogalmazott így pénteken este az immár 28. alkalommal, négy év kihagyás után ismét megrendezett polgármesteri évindító rendezvényen az Arany Bárány Szálloda dísztermében a város életében fontos szerepet játszó cégek, intézmények, szervezetek vezetői, egyházi méltóságok jelenlétében, értékelve a 2023-as évet és bemutatva a 2024-es célokat.

A város vezetői köszöntik a vendégeket
Fotó: Seres Péter

– Az új év nem csupán az emberek, a települések életében is számvetésre, a problémák, a nehézségek és a sikerek elemzésére ösztönöz – mondta a városvezető. – Sokszor bizonyítottuk már, hogy amit véghez akarunk vinni Zalaegerszegen, azt közös erővel véghez visszük. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt évben csak a legapróbb lépést is megtette azért, hogy településünk jobb hely legyen. Hozzátette: 2019-ben öt évre választottunk polgármestert és képviselőtestületet az önkormányzatokban, így 2024. június 9-én újra választások lesznek.

Sokan elfogadták az önkormányzat meghívását a város újévköszöntő fogadására
Fotó: Seres Péter

– Mivel igazi lokálpatriótának vallom magam, Zalaegerszeg a szülővárosom, életem legnagyobb megtiszteltetése, hogy ezt a közösséget szolgálhatom, ezért szeretném, ha júniusban az elmúlt 5, vagy éppen 10 éves tevékenységemről a zalaegerszegiek elmondanák véleményüket, és ha az önkormányzati választáson támogatnak, akkor szeretném folytatni a polgármesteri munkát – közölte. –Célunk, hogy mi legyünk a legjobbak. Nekünk Zalaegerszeg a szenvedélyünk. Balaicz Zoltán kiemelte: a nehézségek ellenére az elmúlt években is tovább erősödött a helyi gazdaság, és újabb munkahelyek jöttek létre. A Kovács Károly városépítő program keretében több mint száz helyen épültek vagy újultak meg utak, járdák, parkolók, közművek. Ilyen volumenű fejlesztésre évtizedek óta nem volt példa. Mostanra majdnem minden orvosi rendelő, szociális intézmény, bölcsőde, óvoda, iskola megújult, és elkezdődött a Zrínyi-gimnázium felújítása is.

Balaicz Zoltán: Mivel igazi lokálpatriótának vallom magam, Zalaegerszeg a szülővárosom, életem legnagyobb megtiszteltetése, hogy ezt a közösséget szolgálhatom
Fotó: Seres Péter

– Az európai energiaválság hatásait jól kezeltük. Megszorítások helyett számos energiahatékonysági fejlesztést valósítottunk meg. A lakosságnak ingyenes izzócsere-programot indítottunk, a rászorulóknak havi támogatást biztosítottunk. Közben elkészültek azok a régóta várt nagyberuházások, amelyek a helyi életminőség javítását szolgálják: új uszoda, Alsóerdei Sport- és Élménypark, kézműves piac, Kosztolányi utca. Számunkra a legfontosabb, hogy településünk minden lakója jól érezze magát itthon, hogy zalaegerszeginek lenni büszkeségre adjon okot. Mindent meg kell tennünk a jövőben is azért, hogy Zalaegerszeg egyre jobb hely legyen az itt lakók és az idelátogatók számára. Nagy feladat, de közösen sikerülni fog, mert Zalaegerszegnek lelke van, és ez a lélek erőt ad – zárta szavait Balaicz Zoltán.

A város életében fontos szerepet játszó cégek, intézmények, szervezetek vezetői hallgatják a polgármesteri évértékelőt
Fotó: Seres Péter

A rendezvényen Berkes Dániel és tanítványai adtak műsort, majd Vigh László országgyűlési képviselő pohárköszöntője után kötetlen beszélgetéssel folytatódott az este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában